Fy för M A G S J U K A

Jag kan inte ens komma ihåg när jag var magsjuk senast, men jag kan ju berätta det är jag nu!!
I onsdags när jag kom hem från jobbet kände jag mig helt slut, onormalt slut. Så jag la mig när I la sig vid 19.30 och sov fram till morgonen. Vakna och kände mig lätt illamående som ökades på och resulterade i magsjuka.. kräkts som en gris och sovit som en toka hela torsdagen.. nu har jag inte kräkts sen igår kväll men det inte slut för det om ni förstår hur jag menar.
Åh, det var länge sen jag var så här dålig.. dessutom har jag feber på det!
Så om någon känner för att tycka synd om mig, feel free!

Återkommer här när jag är i mer form!
Sjuka kramar från mig

Första natten utan napp

Gick hyfsat okej!
Det tog nästan en timme innan I somnade, för det var då, just när han la sig i sin säng det verkligen gick upp för honom att napparna var borta! Så han var jätteledsen och som sagt, det tog sin lilla stund att lugna ner honom.
Men jag kan förstå det, i 3 år har han haft nappar alltid så det måset bli som ett livstrauma typ när dom helt plötsligt är helt borta!

Hur som, sen vid 22 nåt vakna han igen och var såååå ledsen, så ledsen! Tog väl nästan en halvtimme, fyrtio minuter att få I lugn. Vid 04 på morgonen vakna han igen men då fick han komma över till oss, då sa han ett par gånger att han ville ha nappen men somnade om rätt fort iaf och sen sov vi till 7.  Rätt okej nappavänjningsnatt, men lite hugger det till i hjärtat såklart när ens lille skrutt skriker ut "Jag vill inte vara stoooor"... lilla gubben!

Idag ska vi på 2-års kalas i Stockholm men först ska jag ner och träna på Crosstrainern!
Kram kram

Brandstationen och nappar

Idag har varit en stor dag!
En stor dag framför allt för I, men även för oss som föräldrar.
I har lämnat bort sina nappar, dom är ute ur huset.
Redan i höstat när vi börja prata om att det snart är dags att sluta med nappen, så sa I att då är det till branmannen han vill ge napparna till.
Av lite olika anledningar har det dröjt ut lite på tiden med avskaffande av napp, men imorse sa var det dag på I:s egen begäran!
Så vi åkte ut till brandstation på fm för att ge påsen med nappar till någon snäll brandman. Tyvärr var det ingen som öppnade... lite off begav vi oss hem igen. Men skam den som ger sig, på em gjorde vi ett nytt försök. BINGO! En supersnäll branmann öppnade och tog emot påsen med I:s nappar och självklart förevigade jag ögonblicket på kort (ska lägga upp sen här, jag lovar hihi). Den snäll abrandmannen sa att tyvärr kunde vi inte komma in och kika idag då han skulle ha övningar alldels snart men han gav oss ett nr och sa att ring nångon annan helg och hör om det är lugnt att komma då. Jättegulligt, vi som inte hade räknat med en sådant bemötande utan bara att få lämna napparna! Dessutom fick I barnbrandhjälmar i plast (hela 4 st) och en fin målar/pysselbok med brandteama såklart av den gulliga branmannen!

Kan inte fatta hur stor min I är!
Såklart har han frågat lite om napparna nu men ja, nu finns dom ju inte här längre så nu är det bara att ta den eventuella kampen som kan komma. Men det viktiga är att I har gett nappen bort själv, inte vi som tog den ifrån honom!
Och sen så hjälper ju lördagsgodiset ju till också...

Kram

Det ska tränas nu!

Igår köpte vi en crosstrainer!
Den står nere i källaren nu, alldeles fin och silvrig - och helt toppen att träna på! Har redan kört 2 pass. Jag var lite negativ igår när vi åkte till affären för att köpa den och då inte för att jag inte tycker att det är ett bra träningsredskap utan för priset. Sköna 4,500 kr kostade den och det kändes rätt mycket men så tänkte jag på att jag gav desto mer för mitt gymkort och det använder jag inte ens ju. Så nä detta blir en toppeninvestering i min och även J:s hälsa (fast han springer ju som en galning ändå). Tror att det som grämer mig mest är just gymkortet, att det fortfarande löper på utan att jag kommer dit...
Men alltså när jag kommer hem på kvällarna runt halv sex då varken orkar eller vill jag gå till gymmet.
Med crosstrainern här i huset kan jag träna samtidigt som jag faktiskt umgås med I och J - kan inte bli bättre.

Det går ju så fort

Ja, tiden alltså!
När man är så här långledig så säger det bara "svisch" och så är det kvällen innan man ska börja jobba igen! Men det har varit en bra ledighet, varvatt med lugn och ro och socialt umgänge (haha vuxet värre skrivet). Men det absolut mysigast när man är så här långledig är att vakna med I och J varje morgon och inte stressa iväg någonstanns! I är så mysig och kan ligga och mysa och gosa i sängen i mer än en timme och dessutom har han blivit en riktig sjusovare under denna långledighet vilket inte är helt fel. Och då har vi inte lagt honom senare på kvälle heller så min och J:s tid har blivit densamma men med längre sovmorrnar, lyx!

Annars vad händer då, jo vi har börjat med att renovera i datarummet så just i detta ögonblick som jag skriver detta inlägg så sitter jag i ett rum där tapeter är nedrivna och kala väggar gapar mot mig. Tjusigt! Nä, men det kommer bli jättefint och så har vi köpt nytt golv som vi ska "klicka" i också när väl förrarbetet är klart. Så trist bara att det alltid är så mycket förrarbete innan man verkligen kommer till det roliga, måla och inreda! Fast jag ska väl egentligen inte klaga, då det är J som gör rubbet.

Nu ska jag gå och baka ut pizzadegen och inväta I som snart kommer hem med mormor och F. Han har sovit där inatt och nu längtar jag såå mycket efter att kramas och busa med honom!

Ha en fin kväll!
Kram

Nyåret

Nyårsafton firade vi 3 i vårat hus. Det var en mycket lugn kväll men alldeles perfekt!
Vi åt mat, tog en promenad på kvällen och sköt lite rakte för att I också skulle få se (och det var MYCKET uppskattat) och sen hem och äta lite efterrätt. Sen satte vi oss alla tre i soffan och kika på Göta Kanal 2. Efter det var det dags för I att sova. Jag och J spelade Alfabet och till det hade vi ostbricka och godis :-)
Kikade lite på Yrol också precis innan tolvslaget. När alla raketer började skjutas vaknade I till, så hela familjen kikade sen på den vackra, upplysta nyårsnatten.
Som sagt, en mycket mycket lungt kväll men det var precis som vi ville och idag känner jag mig pigg och glad!

Gårdagens meny såg ut enligt följande
Förrätt: Räktoast
Middag: Fläskfilé i gräddsås med pressad potatis, grönsallad
Efterrätt: Glass med maränger och kola/chockladsås

En väldigt traditionell "nyårsmeny" skulle jag tro. Men det är sådan mat vi i princip aldrig äter och därför smakar det verkligen gott när man väl gör något sådant. Och så enkelt att göra också!
I däremot var inte det minsta intresserad av vår mat utan åt potatisbullar (!). Jaa.. alla ska ju få äta det dom vill på Nyårsafton tycker jag, så även om det nu är potatisbullar :-).

Gott Nytt 2009 önskar jag alla!


RSS 2.0