Vardagshändelser

Igår på lunchen sprang jag till Systembolaget för att köpa ett par flaskor vit vin (till bålet på lördag) och vid kassan står en äldre herre framför mig och ska betala sin whiskey - med PRESENTKORT!
Va?! Jag hade ingen aning om att Systembolaget hade presentkort... för mig känns det som ett riktigt uselt presentkort att ge bort, B helt enkelt!
Som att ditt enda intresse är att supa - varsågod här får du ett presentkort, ha så skoj och försök nu inte supa ihjäl dig/eller ha så skoj och sup ihjäl dig. Liksom, vad vill man säga med ett sånt prsentkort.??
Ja, jag gick därifrån helt klart förvånad, häpen, fnissig och lite sorgligt kändes det också.

Idag på tåget hem satte sig två män bredvid mig (av utländsk härkomst), dom frågade artigt om det var ledigt bredvid mig och ja det var det ju. Mannen som satt bredvid mig luktade jättemycket rök och ingen vidare andedräkt hade han heller, vilket jag fick uppleva varje gång han öppnade munnen för att prata med sin vän. "Lukt-mannen" tar upp en påse tuggummi och bjuder sin kompis och vänder sig plötsligt mot mig och frågar om jag också vill ha "Ehh nej tack, men snällt att du frågar" klämer jag ur mig. Sen var min fantasi igång; "TÄNK om han tycket jag luktade äckligt och att han tycket JAG behövde ett tuggummi?" eller "Hade han kanske spetsat det tuggummi han vill bjuda mig på med något knark?" (jaaa jag vet inte hur han skulle kunna förutse vilket tuggummi jag skulle ta ur påsen om jag nu hade tagit ett och jaaa jag har fördomar ibland mot främande män av utländsk härkomst) eller kunde det rentav vara så att han bara ville vara artig??! Människor som inte beter sig normalt i kollektivtrafiken (dvs. pratar med dig, är trevlig/artig, är lite för glad och fy för det värsta,; ser genuint lycklig ut utan någon synbar anledning inom räckhåll) är bäst att bemöta med skepsism och misstänksamhet!!!

Jaha ja det var veckans händelser :-)
Fast nu ser jag fram emot lördagen, den blir mer händelserik än vanligt då det blir 30-års fest här hemma för Janne som fyllde i mitten av maj. Så nu är det fullt fixeri här hemma.

Over and out!
Sonia

RSS 2.0